flowfit-giorgos-cirqulation-locale-athens
ΝΕΑ / EVENTS

Flowfit: what, how and why

Αν θέλεις να κρατήσεις τις αρθρώσεις σου υγιείς, δεν είναι αρκετό να ασκείσαι!

Δεν είναι καν αρκετό να κινείσαι. Είναι αναγκαίο να μπορείς να ελέγχεις την μετάβαση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος από το συμπαθητικό σύστημα στο παρασυμπαθητικό.

Όταν εκτίθεσαι σε οποιαδήποτε μορφή στρες, το νευρικό σου σύστημα προβαίνει στην ανταπόκριση που ονομάζεται “πάλη ή φυγή”, όπου όλο σου το σώμα οργανώνεται ώστε να μπορέσει να αποφύγει τον κίνδυνο που διατρέχεις.

Ενώ αύτο ήταν απολύτως απαραίτητο στους πρωτόγονους καιρούς που το να σε κυνηγάει ένα θηρίο δεν ήταν και τόσο σπάνιο, στην μοντέρνα εποχή μας όπου βιώνουμε στρες κυρίως στο εργασιακό μας περιβάλλον, πρέπει να είμαστε ικανοί να επαναφέρουμε το σύστημα μας.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι αδυναμία επαναφοράς στο παρασυμπαθητικό σύστημα και η μακροχρόνια παραμονή στο συμπαθητικό έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα μας, προκαλεί φλεγμονή και μπορεί να οδηγήσει σε αρθρίτιδα καθώς και στην νόσο του Πάρκινσον, αμφότερα τα οποία επηρεάζουν άμεσα την κίνησή μας.

To Flowfit™ έχει πολλά κομμάτια επιστήμης σαν και αυτό ενσωματωμένο και με την πάροδο του χρόνου θα μπορείς να εισέλθεις στην κατάσταση της “ροής” μέσα από την πρακτική σου – η εξισορρόπηση της προσπάθειας και της χαλάρωσης που χρειάζεται για να αποτυπώσεις μια κίνηση και η απόλυτη αφοσίωση σε αυτή.

 

Κινητικότητα και δύναμη

Αυτοί οι δύο όροι σπάνια βρίσκονται στην ίδια πρόταση μαζί, σαν να είναι ανταγωνιστικές έννοιες.

Ο Γιώργος, flowfit instructor του CirQ’ulation Locale, πιστεύει ότι αυτό το χάσμα δημιουργείται επειδή οι άνθρωποι μαθαίνουν να αισθάνονται καλά όταν έχουν τάση προς ένα από τα δύο χαρακτηριστικά.

Οι άνθρωποι με τάση προς την κινητικότητα συνήθως θέλουν να είναι ακόμα πιο ευκίνητοι, και κάποιοι καταλήγουν ως χορευτές.
Όσοι και όσες τείνουν να είναι δυνατοί/ές, επιβραβεύονται γι’ αυτό και συνήθως θέλουν να γίνουν ισχυρότεροι/ες και, στην σημερινή “γυμναστηριακή κουλτούρα” μας, πιο ογκώδεις.

Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν προπονούμαστε σωστά, η κινητικότητα και η δύναμη γίνονται συνεργιστικοί στόχοι.

Εάν μπορείς να κινηθείς με ευκολία και ενισχύσεις το κάθε εύρος κίνησης, θα είσαι πιο σταθερός/ή όσο κινείσαι.
Όντας ισχυρός/ή, αν εκπαιδεύσεις την ίδια δύναμη σε ένα ευρύτερο εύρος κίνησης θα σε βοηθήσει να παράξεις ακόμη παραπάνω δύναμη.

 

giorgos flowfit cirqulation locale athens

 

Γι ‘αυτό στο Flowfit™ προπονούμαστε σε τρία στάδια:

1. Κινητικότητα και νευρολογικά μοτίβα. Κινητοποιούμε τις αρθρώσεις, συνδέουμε τις γραμμές του σώματος, δημιουργώντας νευρικά μοτίβα κίνησης πριν εφαρμόσουμε φορτίο.
2. Ενεργοποίηση. Ενεργοποιούμε τα νευρικά μοτίβα ταυτόχρονα με τους μύες, δημιουργώντας προοδευτικά μακρύτερες και πιο σύνθετες γραμμές “συνδετικότητας”, προετοιμάζοντας το σώμα για την άσκηση.
3. Πρακτική. Ενοποιώντας τα πάντα με την αναπνοή, εξασκούμε τα παραπάνω μοτίβα. Πρώτη προτεραιότητα η τεχνική μας, έτσι ώστε τα μοτίβα αυτά να μεταφερθούν από την προπόνηση σε οτιδήποτε άλλο κάνουμε.

 

Γράφει: Γιώργος Διαμαντόπουλος (@cstgreece)
Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντόπουλος

 

Σε πείσαμε; Σε περιμένουμε στα μαθήματα flowfit που προσφέρουμε στον δημιουργικό μας χώρο:

👉 Δευτέρα στις 19:15
👉 Τετάρτη στις 12:15
👉 Παρασκευή στις 19:15

 

********************************************************************************************************************************

 

 

Φιλικά,
Η ομάδα του CirQ’ulation Locale Athens

Τηλέφωνο: +30 216 800 98 64-65
Email: [email protected]
Διεύθυνση: Καλλιρρόης 77Β, 117 45, Αθήνα (Μετρό Συγγρού-ΦΙΞ)
Ώρες γραμματείας: Τρίτη: 18:30-20:30 & Πέμπτη: 18:30-20:30


Το CirQ’ulation Locale είναι ένας δημιουργικός χώρος όπου η εκγύμναση και ο χορός γίνονται ένα. Είναι ένας χώρος ανοικτός για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ευλυγισίας, γυμναστικού επιπέδου και χορευτικών ικανοτήτων. Παραδίδουμε μαθήματα pole dance, pilates, yoga, flexibility και flowfit, ομαδικά ή ιδιαίτερα, για όλα τα επίπεδα (beginners/ intermediate/ advanced).

>> About us

Related Posts