Μάθε περισσότερα για τα μαθήματα yoga

YOGA

Η yoga είναι μια αρχαία φιλοσοφία για τη ζωή όπως επίσης και ένα σύστημα εξάσκησης που ενθαρρύνει και ενδυναμώνει την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος, αλλά και την ένωση με όλα τα επίπεδα ύπαρξης : τον εαυτό μας, την ζωή, το περιβάλλον που ζούμε.

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη yoga: hatha, vinyasa, kundalini, bikram, ashtanga, ausara, και άλλα.

Εμείς σου προτείνουμε μαθήματα vinyasa, ashtanga & gentle flow.

Οι ενασκούμενοι της vinyasa yoga μαθαίνουν πώς να συντονίζουν την κίνηση με την αναπνοή και να «ρέουν» από τη μία στάση στην άλλη. Γι αυτό το λόγο και αυτό το είδος yoga ονομάζεται αλλιώς και flow vinyasa. Η λέξη «vinyasa» αυτή καθαυτή μπορεί να μεταφραστεί ως “τακτοποίηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο”. Το μάθημα ξεκινά πάντα με έναν χαιρετισμό στον ήλιο (πρόκειται για μία ήπια αλληλουχία κινήσεων που έχουν σχεδιαστεί ως ένα καλωσόρισμα της καινούριας μέρας) αλλά όλο το υπόλοιπο διαφέρει κάθε φορά. Λόγω της συνεχούς κίνησης κι εναλλαγών από την μια στάση στην άλλη, γίνεται καύση λίπους και ενεργοποίηση περισσότερων μυϊκών ομάδων του σώματος.

Πρόκειται για ένα σύστημα yoga που μεταδόθηκε στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο από τον Sri K. Pattabhi Jois (1915-2009). Αυτή η μέθοδος yoga περιλαμβάνει συγχρονισμό της αναπνοής με μια προοδευτική σειρά στάσεων – μια διαδικασία που παράγει έντονη εσωτερική θερμότητα και έναν πλούσιο, καθαρό ιδρώτα που αποτοξινώνει τους μυς και τα όργανα. Το αποτέλεσμα είναι η βελτιωμένη κυκλοφορία, ένα ελαφρύ και δυνατό σώμα και ένα ήρεμο μυαλό.

Στο μάθημα Gentle flow δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στον/ην ασκούμενο/η προκειμένου να έρθει σε επαφή με τις βαθύτερες ανάγκες του σώματός του/της. Η πρακτική εστιάζει στον συγχρονισμό της αναπνοής με ήπια κίνηση, βαθιά διάταση και χαλάρωση. Ολοκληρωμένο μάθημα που απευθύνεται σε αρχάριους, προχωρημένους αλλά και σε τραυματισμένους μαθητές.

Τι περιλαμβάνει ένα μάθημα yoga

1. Προετοιμασία-προθέρμανση
2. Παρουσίαση & επεξήγηση των ασκήσεων του μαθήματος
3. Demonstration από τον/ην instructor
4. Εκτέλεση ασκήσεων από τους συμμετέχοντες
5. Καθοδήγηση από τον/ην instructor
6. Αποθεραπεία
7. Προετοιμασία για το επόμενο μάθημα

Instructors

georgina-instructor-cirqulation-locale

Georgina

Yoga (Vinyasa)

Γεννημένη στην Αθήνα, η Τζωρτζίνα άρχισε να ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με το κλασσικό μπαλέτο και έχει συμπληρώσει πάνω από 400 ώρες επίσημης εκπαίδευσης στην Ashtanga Vinyasa Yoga, Hatha Yoga και Aerial Yoga. Επίσης, είναι απόφοιτος επιμορφωτικού σεμιναρίου της σχολής Yoga and Budo center, γιόγκα και ορθοπεδικές παθήσεις.

dora yoga cirqulation locale athens

Dora

Power Yoga (Ashtanga) & Gentle Flow

 

Γεννημένη στο Αγρίνιο, ασχολήθηκε από την ηλικία των 6 έως τα 16 με την ενόργανη γυμναστική. Παράλληλα με τις σπουδές της στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολήθηκε με την πρακτική της Ashtanga Yoga και το 2018 απέκτησε δίπλωμα διδασκαλίας Vinyasa Yoga YTT 200H. Παρακολούθησε σεμινάρια pranayama, meditation και εμβάθυνσης στην φιλοσοφία της yoga σε Αθήνα (Ashtanga Yoga Athens) και Βρυξέλλες (Ashtanga Yoga Institute).

Κλείσε θέση στα μαθήματα yoga

Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το μάθημα, τη μέρα και την ώρα που σου ταιριάζει, να κλείσεις τη θέση σου και να έρθεις κατευθείαν στο μάθημα ή να επιλέξεις ένα από τα πακέτα συνδρομής που προσφέρουμε, να γίνεις μέλος και να πληρώνεις μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή σου στα μαθήματα.

Κάνε drop-in ή γίνε μέλος:

  • μέσω email ([email protected])
  • μέσω τηλεφώνου (+30 216 800 98 64-65)
  • ή επισκέψου μας κατευθείαν στον χώρο μας (Καλλιρρόης 77Β, 117 45, Αθήνα – map)