Μάθε περισσότερα για τα μαθήματα pole dance

POLE DANCE

Το pole dance είναι ένας συνδυασμός γυμναστικής και χορού, το οποίο έχει μάλιστα πρόσφατα αναγνωριστεί κι επίσημα ως άθλημα από την Παγκόσμια Ένωση Διεθνών Ομοσπονδιών Αθλημάτων (GAISF).

Πρόκειται για έναν αρμονικό συνδυασμό χορού και ακροβατικών εκτελεσμένων με τη βοήθεια μίας κάθετης μεταλλικής ράβδου, η οποία μπορεί να είναι σταθερή ή να περιστρέφεται ελεύθερα γύρω από τον άξονά της, ανάλογα με την ώθηση που ασκεί ο/η χορευτής/τρια.

Το pole dance είναι μία έντονη σωματική δραστηριότητα, η οποία απαιτεί πραγματική δύναμη και ευελιξία για να αποδοθεί σωστά και με χάρη, αλλά μπορεί επίσης να έχει μια πολύ καλλιτεχνική και δημιουργική πλευρά.

>> Blog post: 2 λόγια για την προέλευση και την εξέλιξη του pole dance

LEVELS

Παραδίδουμε μαθήματα pole dance για όλα τα επίπεδα, έχοντας δημιουργήσει τμήματα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε επιπέδου:

Beginners

(ΤΜΗΜΑΤΑ: 1, 2 & 3)

Beginner θεωρείται εκείνος/η ο/η οποίος/α δεν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το pole dance ή κάποιο είδος χορού ή άθλημα.

Intermediate

(ΤΜΗΜΑ: 4)

Intermediate θεωρείται εκείνος/η ο/η οποίος/α έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το pole dance και καταφέρνει να εκτελεί ορισμένα combos μετρίου βαθμού δυσκολίας.

Advanced

(ΤΜΗΜΑ: 5)

Advanced θεωρείται εκείνος/η ο/η οποίος/α ασχολείται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το pole dance, έχει παρακολουθήσει αρκετά μαθήματα ή έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και καταφέρνει να εκτελεί combos υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Για να προσδιορίσουμε το επίπεδό σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

cirqulation-locale-classes-poleography

Pole’ography

Pole’ography… Από το pole και το choreography! Ή αλλιώς πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τις κινήσεις και τα combos που έχουμε διδαχθεί να εκτελούμε στον στύλο με τον χορό.
Πρόκειται για δημιουργικά sessions κατά τη διάρκεια των οποίων ο instructor δείχνει μία χορογραφία (choreo) στους συμμετέχοντες οι οποίοι καλούνται να την εκτελέσουν.

Όπως και στα μαθήματα pole dance που προσφέρουμε, έτσι και στα pole’ography sessions, μπορείς να επιλέξεις το επίπεδο που σου ταιριάζει καλύτερα. Είναι δυνατόν να συμμετέχεις σε pole choreo για beginners ή advanced, μιας και η χορογραφία που διδάσκεται στα beginners sessions δε μπορεί να είναι η ίδια με την χορογραφία για τα advanced sessions λόγω του διαφορετικού βαθμού δυσκολίας.

Poleo’graphy sessions Grounded by Melina
Ο χορός που διδάσκεται στα pole’ography sessions που διοργανώνουμε στο CirQ’ulation Locale είναι ο σύγχρονος.
Φυσικά, το pole’ography μπορεί να βασίζεται και σε άλλα είδη χορού, όπως για παράδειγμα hip-hop ή latin.
Δες εδώ μία pole’ography από την ιδιοκτήτρια της σχολής Μελίνα:
>> Video Melina’s pole’ography advanced level

Τι περιλαμβάνει ένα μάθημα pole dance

1. Προετοιμασία-προθέρμανση
2. Ασκήσεις και εξάσκηση στο πάτωμα
3. Διδασκαλία ασκήσεων στο στύλο & demonstration από τον/ην instructor
4. Εκτέλεση ασκήσεων στο στύλο από τους συμμετέχοντες
5. Καθοδήγηση από τον/ην instructor
6. Μικρή χορογραφία
7. Αποθεραπεία
8. Προετοιμασία για το επόμενο μάθημα

Instructors

cirqulation-locale-instructor-melina-athens

Melina

Pole dance - Pilates - Flexibility

Η Μελίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν ήταν μικρή έκανε ενόργανη γυμναστική (πρωταθλητισμό) για 10 χρόνια. Το 2013 ξεκίνησε να διδάσκει Pole Dance Fitness. Έχει λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς pole κι έχει κερδίσει την 1η θέση στο Danish Pole Championship (2014) και στο Pole Theatre Greece (2016). Είναι φυσικοθεραπεύτρια, Pole Dance Fitness instructor και Pilates instructor και φυσικά, η εμπνεύστρια, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του CirQ’ulation Locale.

nael-instructor-cirqulation-locale

Nael

Pole dance

Ο Ναέλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μελετάει την τέχνη του στύλου αλλά και γενικότερα των εναέριων ακροβατικών και του χορού από το τέλος του έτους 2013 έως και σήμερα. Η κατάρτισή του είναι το αποτέλεσμα πολλών ωρών παρακολούθησης μαθημάτων σε ομαδικά τμήματα, σεμινάρια και workshops, ιδιαίτερα μαθήματα, εκπαίδευση για διδασκαλία, μαθήματα σύγχρονου χορού και κλασσικού μπαλέτου, εκπαίδευση και προετοιμασία για παραστάσεις χορού και ακροβατικών με στύλο, εναέριο κύβο και εναέριο κρίκο.

anna-instructor-cirqulation-locale

Anna Nefeli

Pole dance

Οι δάσκαλοι που είχε η Άννα-Νεφέλη κατά καιρούς, τόσο στον ίδιο τον στύλο όσο και στα εναέρια ακροβατικά, ήταν αυτοί που την οδήγησαν να αγαπήσει και τα δύο εξίσου και να προσπαθεί να βελτιώνεται σε αυτά διαρκώς: ένα ταξίδι που δεν έχει τέλος!
Η Άννα-Νεφέλη συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια χορού, εναέριων ακροβατικών και acroyoga, ενώ έχει μία ιδιαίτερη προτίμηση στον σύγχρονο χορό και στο partnering contact. Τα τελευταία δύο χρόνια διδάσκει τόσο pole dancing όσο και aerial silks/hoop/trapeze, ενώ προσπαθεί να εντάσσει στοιχεία και δυναμικές από διάφορα είδη χορών στα μαθήματά της.

eftihia-instructor-cirqulation-locale

Eftihia

Pole dance

Η Ευτυχία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2013 αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μέθοδο Pilates, όπου και πήρε την πιστοποίηση από την επαγγελματική σχολή Studio One και μετέπειτα ξεκίνησε να διδάσκει και μαθήματα Pole Dancing καθώς και Flexibility/Stretching. Έκτοτε, είναι η βασική της επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ παρακολουθεί σεμινάρια από αρκετούς καταξιωμένους αθλητές, κυρίως στο χώρο του Pole Dancing και Flexibility, για να εξελίσσεται τόσο η ίδια όσο και η διδασκαλία της. Συμπληρωματικά, τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με τον σύγχρονο χορό, στοιχεία του οποίου της αρέσει να εντάσσει στα μαθήματά της.

cirqulation-locale-instructors-mara

Mara

Pole dance

Η Μάρα έχει παρακολουθήσει μαθήματα Pilates, Yoga, Aerial Yoga, Τραμπολίνου, Flowbillity και άλλων δυναμικών και ολιστικών προγραμμάτων γυμναστικής.
Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται ως instructor, ενώ δεν έχει σταματήσει να αναζητά έμπνευση, να παντρεύει και να μοιράζεται τις εμπειρίες της και την αγάπη της για την ομορφιά της κίνησης και της έκφρασης.

Κλείσε θέση στα μαθήματα pole dance

Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το μάθημα, τη μέρα και την ώρα που σου ταιριάζει, να κλείσεις τη θέση σου και να έρθεις κατευθείαν στο μάθημα (drop-in) ή να επιλέξεις ένα από τα πακέτα συνδρομής που προσφέρουμε, να γίνεις μέλος και να πληρώνεις μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή σου στα μαθήματα.

Κάνε drop-in ή γίνε μέλος:

  • μέσω email ([email protected])
  • μέσω τηλεφώνου (+30 216 800 98 64-65)
  • ή επισκέψου μας κατευθείαν στον χώρο μας (Καλλιρρόης 77Β, 117 45, Αθήνα – map)